• 658d1e4uz7
  • 658d1e46zt
  • 658d1e4e3j
  • 658d1e4dcq
  • 658d1e4t3e
  • Leave Your Message
    Creality Ender 3 – Ose Lomitusi 3D e mafai ona e mimita ai

    Tala Fou

    Creality Ender 3 – Ose Lomitusi 3D e mafai ona e mimita ai

    2024-02-02 15:19:11

    Creality Ender 3 Iloiloga
    Faatasi ai ma le tatalaina lata mai o le Ender 5, atonu e te mafaufau po o fea e tatau ona e faʻatau. E tatau ona e mauaina le Ender 3, pe fa'aalu le $120 – $150 faaopoopo mo le ender 5? Faʻalagolago i le tau o loʻo i ai nei, o lenei eseesega e toetoe lava o le tau o le isi Ender 3, o lea e aoga ai le suʻesuʻeina. Faitau pea, ma o le a tatou iloiloina.

    O le a le Uiga o Numera?
    O le fa'asologa o lomitusi a Creality's Ender ua fa'atuputeleina i le aluga o taimi, fa'atasi ai ma fa'ata'ita'iga fou ua fa'aopoopoina fa'alelei. O lona uiga, o se numera maualuga e le o lona uiga o se lomitusi sili atu. Mo se faʻataʻitaʻiga: aʻo le Ender 3 o se faʻaleleia atili i luga ole laʻititi laʻititi Ender 2, o le Ender 4 e sili atu ona foliga sili atu nai lo le Ender 5 (ma e sili atu le tau).
    E mafai ona matua fenumiai, o le mea lea e manaʻomia ai suʻesuʻega aʻo leʻi faʻatau se lomitusi 3D, ma pe aisea tatou te faʻaaluina ai le tele o le taimi e tusitusi ai e uiga ia i latou. Matou te fia fesoasoani ia te oe i le faia o le faaiuga sili e te mafaia. O lea ia tatou fa'aauau!

    Fa'amatalaga
    O le Ender 3 o se masini lomitusi FFF (FDM) faʻapipiʻi ma se voluma fau avanoa o le 220x220x250mm. O lona uiga e mafai ona gaosia mea e oo atu i le 220mm le lautele, ma e oo atu i le 250mm le maualuga. Fa'alagolago i le tagata e te fesili i ai, o lenei lapopoa e averesi, pe la'ititi i luga a'e o le averesi mo lomitusi 3D e fiafia i ai nei.
    Afai e te faʻatusatusa le fausiaina o le Ender 3 i le Ender 5, naʻo le pau lava le mea sili o le maualuga o le fausiaina. E tutusa le tele o moega. O lea sei vagana ua e manaʻomia se 50mm faʻaopoopo o le maualuga o le fausiaina, o le Ender 5 e le ofoina atu ni faʻamanuiaga iina.
    O le Ender 3, e pei o le tele o lomitusi Creality, faʻaaogaina se faʻauluina o le Bowden. O lea e ono le mafai ai ona taulimaina ituaiga uma o filament o le ave tuusaʻo, ae talu ai na matou faʻapipiʻi muamua matou, ua matou lolomiina i le PLA (malosi) ma le TPU (fetuunai) e aunoa ma se faʻafitauli. O lenei extruder e faʻaaogaina le filament 1.75mm.
    O le Ender 3 o loʻo iai se moega vevela e mafai ona tusa ma le 110 tikeri celsius, o lona uiga o le a lolomi faʻatasi ma le filament ABS faʻalagolago, faʻapea ua e faʻatulagaina e taulimaina le asu.
    O le gaioiga o le Axis e tuʻuina atu e le stepper motors ma fusi nifo mo le X ma Y axes, ma le stepper motor faʻatasi ai ma se filo filo mo le Z-axis.

    Nisi Talaaga
    Sa ou i ai i le taaloga lomitusi 3D mo sina taimi. Afai na e faitauina nisi o aʻu pou, e te iloa o laʻu lomitusi o loʻo i ai nei o le Monoprice Maker Select Plus. Ose lomitusi lelei, ae o le tekinolosi ua faaleleia nisi talu ona ou faatauina. O lea ina ua fai mai le matou paaga, o Dave, sa fiafia o ia e ulufale i le lomiga 3D sa masani lava ona matou mananao e alu i se mea fou.
    Talu ai o se toe iloiloga lea o le Ender 3, e le o se mea e ofo ai o la tatou filifiliga. Na matou filifilia ona o loʻo i ai foliga lelei i se tau taugofie. E iai fo'i se fa'alapotopotoga tele i luga ole laiga o tagata fa'aoga e naunau e tali fesili ma fesoasoani mai. Aua ne'i manatu faatauvaa i le malosi o le lagolago a nuu.
    Na matou filifilia foi le Ender 3 aua e matua fou lava ia i matou. O le masini lomitusi 3D muamua lea a Dave, ma e ese la'u ituaiga. E leai se tasi o i matou na pa'i muamua i se lomitusi Creality 3D, o lea na mafai ai ona matou o atu i le faagasologa o iloiloga e aunoa ma ni faʻamatalaga e uiga i ai nai lo se isi. O lea na mafai ai ona matou faia se iloiloga sa'o o le lomitusi. O a matou tapenaga muamua na aofia ai sina su'esu'ega i luga o le initaneti mo mea e va'ai i ai i le faagasologa - o se mea e mafai e se tasi (ma e tatau!) ona fai. E mautinoa lava e lua mea e teu i lou mafaufau aʻo fausia le Ender 3, ae o le a tatou oʻo i lena.

    Uluai Fa'aaliga
    Ina ua faatoa taunuu le pusa i le ofisa autu o le 3D Printer Power, sa ma te'i ma Dave i lona laitiiti. E mautinoa lava na tu'uina atu e Creality se manatu i totonu o le afifiina. Sa teu lelei mea uma, ma puipuia lelei i le puaa uliuli. Na matou faʻaaluina le taimi e toso ese ai mea uma mai tulimanu uma ma faʻamau i totonu o le afifiina, ma mautinoa na matou mauaina uma vaega.
    E fai lava si ofo pe fia ni fasi pepa na iu ina fa'ata'atia i luga o le matou laulau faufale. Faʻalagolago i le mea e te faʻatau mai ai, o le Ender 3 e mafai ona faʻasalalau o se 'kit,' 'faʻapipiʻi faʻapitoa,' poʻo nisi suiga. Tusa lava pe faʻapefea ona faʻamatalaina, o le Ender 3 o le a manaʻomia ni galuega e tuʻufaʻatasia.

    O le a le mea o lo'o i totonu o le Pusa?
    O le faʻavae o le Ender 3 e sau muamua faʻatasi ma le ipu faufale ua uma ona faʻapipiʻi i le Y-axis. O le ipu e lafo i se mea e mafai ona aveese ma fetuutuunai le fau fale e uu i luga ma kilipa fusifusia. E talitutusa ma BuildTak, ae e faigata ona iloa pe o le a uu i luga faʻapea foʻi ma mea moni.
    O isi vaega uma o lo'o fa'apipi'i i totonu o le pua'a fa'ata'amilo i lalo ole lomitusi. Ole pito sili ona tele e mo le X-axis ma le gantri e alu i luga. Sa matou faataatia uma i luga o se laulau e fai ai suʻesuʻega.
    talafou1ya6
    Ole tele e le'i pusa
    E tasi le mea ou te manaʻo e faʻamatalaina iinei ou te le manatu o Creality e lava le faʻafetai mo: o meafaigaluega e aofia ai. O lenei, e tele a'u mea faigaluega. Ua faatupulaia la'u aoina i le tulaga atonu ua ia te a'u mea uma ou te manaomia e ave ese ai la'u taavale atoa ma toe tuu faatasi. Ae o le toʻatele o tagata e lē pei o aʻu. Ole tele o tagata e na'o mea faigaluega lima faigofie latou te fa'aoga ile latou fale, aua na'o mea latou te mana'omia. Afai e te faʻatau ma Ender 3, e leai se mea e taua.
    O lo'o i totonu o le pusa ma le lomitusi o meafaigaluega uma e te mana'omia e tu'u fa'atasi ai. O le mea moni e le tele naua meafaigaluega, ae e le o le mea lena. E te mana'omia sa'o e leai ni mea fa'aopoopo. O se mea tele lena aua o lona uiga o lenei masini lomitusi e faigofie tele ona maua. Afai e iai sau komepiuta, e mafai ona e lolomi i le Ender 3.

    Fonotaga
    O faʻatonuga o loʻo aofia ai ma le Ender 3 o loʻo i foliga o ata faanumera. Afai na e tu'u fa'atasia se meaafale na sau mafolafola, e leai se ese'esega. O se tasi o mataupu na ou faʻafeiloaʻi i ai o le suʻeina lea poʻo le a le faʻamoemoe o loʻo faʻaaogaina e faʻatonuga mo nisi o vaega. Na iu ina ou liliu teisi i oʻu lima ina ia fetaui ma le faʻatonuga o loʻo faʻaaogaina e faatonuga.
    I le aotelega, sa fai si faigofie le tuufaatasia. O le i ai o ni tagata se toʻalua na fesoasoani e faʻaumatia mea sese, o lea ia valaʻaulia se uo i le aso faufale! O lona uiga, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa e vaʻai i ai pe a faʻapipiʻi le Ender 3.
    E le o Fa'atonuga uma e Faia Tutusa
    E foliga mai e tolu suiga manino o le Ender 3. O le eseesega faʻainisinia tonu i le va oi latou e leʻo faʻamaonia lelei (a itiiti ifo e le mafai ona ou mauaina), ae o le toe iloiloga e te maua e ono aʻafia ai nisi o faʻalapotopotoga faʻapitoa.
    Na fa'atau e Dave lana Ender 3 mai le Amazon(so'otaga), ma na ia maua se fa'ata'ita'iga lona tolu. Afai e te fa'atau mai se isi fa'atau, i le taimi o se fa'atauga mo se fa'ata'ita'iga, e le mafai ona e iloa po'o le a le toe iloiloga e te maua. Latou te galulue uma, ae faʻavae i luga o faʻamatalaga na ou mauaina mai ni nai uo o loʻo i ai, faʻapipiʻi ma faʻalogoina o se toe iloiloga tuai e sili atu ona faigata.
    O se tasi o faʻataʻitaʻiga o le Z-axis limit switch. Sa fai si faigata ia i matou ona fa'atulaga sa'o. O faatonuga e le'i matua'i manino e uiga i le mea e tatau ona e fua mai ai e seti i le maualuga sa'o. Ae ui i lea, i le suiga fou, o le ki fa'atapula'a o lo'o i ai se laugutu i le pito i lalo o le fa'ailoga e fa'asaga i le fa'avae o le lomitusi, e le mana'omia ai fua.
    talafou28qx
    O lenei tamai laugutu e taoto i luga o le faavae. E le mana'omia ona fua!

    O Le Fisika e Manumalo I taimi uma
    O le isi mea e tatau ona e faʻalogo i ai pe a faʻapipiʻi le Ender 3 o le fetuunaiga o nati eccentric. O nei mea e foliga mai o se nati masani ile pito i fafo, ae o le pu ogatotonu e faʻafefe pe a e liliuina, o le au o loʻo i luga e faʻasolo i le itu lava e tasi. E fa'aogaina e le Ender 3 nei mea e fa'atutu ai le vevesi i luga o uili o lo'o fa'agasolo ai le X ma le Z. Afai e te le fa'amau lelei o le a matete le axis, ae afai e fufusi tele e mafai ona fusifusia uili.
    E le gata i lea, a e fa'ase'e le X-axis i luga o le mea sa'o, e ono toso i totonu teisi, ma faigata ai ona fa'apipi'i le pito i luga o le gantri. E na'o sina toso la'ititi lava lea, aua e tatau ona e fa'apipi'i le uili pito i fafo ina ia mafai ai ona tu'u fa'amau i le pito i luga o le gantri. O le iai o ni tagata se toʻalua na fesoasoani tele iinei.

    O le a lena Wobble?
    O le taimi lava na fa'apipi'i atoatoa ai le lomitusi, sa ma fa'ae'e ma Dave i luga o le fata e fa'aoga ai ina ia mafai ona ma fa'aola i luga ma fa'asa'o le moega. Sa vave ona matou matauina o le lomitusi na tetete teisi mai le tasi tulimanu i le isi tulimanu. E leaga tele lenei mea, talu ai e te manaʻo e nofo le gaioi e mafai ona maua ni ata lelei. E le o se fa'afitauli lea o le lomitusi, e toetoe lava mafolafola lelei ile pito i lalo. O se fa'afitauli i le fata fa'atau a Dave. O se fata fa'atauta'i masani e le'o atoatoa mafolafola, ae e te le matauina se'i vagana ua e tu'u se mea malō mafolafola, pei o se lomitusi 3D, i luga. O le a fememea'i le lomitusi ona e sili atu le mafolafola nai lo le pito o lo'o nofo ai. Sa tatau ona matou susulu i lalo o le tasi tulimanu e aveese ai le gaugau.
    O lo'o i ai le tele o fa'amatalaga i totonu o le fa'alapotopotoga lomitusi 3D e uiga i le fa'avasegaina o lau lomitusi. E le mana'omia le fa'atumauina sa'o o le lomitusi pe afai e le mafai ona feliuliua'i pe galulu. E manino lava e te le manaʻo i le lomitusi e nofo i se tulaga valea, aua o le a sili atu ona galue le afi, ae afai lava e tuʻu faʻatasi mea uma, e le afaina ai lau lomitusi tulaga lelei.

    Malosiaga i luga ma Fa'asalaina Moega
    O le taimi lava na fa'aiila ai le lomitusi, sa matou fa'aola. O lisi o luga o le lau e le faʻaogaina, ae e le tele foi ni filifiliga, o lea e faigata ai ona leiloa. O le telefoni e fai si finicity i nisi o taimi, ae o le taimi lava e te i ai i le uluai seti e te le tau faʻatautaia le tele o menus, ma afai e te faʻamutaina le lomitusi mai se komepiuta nai lo le SD card, e te le e mana'omia tele filifiliga i luga ole lau.
    Fa'aaliga: afai e le mafai ona ola lau Ender 3, siaki le ki o le sapalai eletise. O le tulaga e manaʻomia e fetaui ma faʻamatalaga eletise o lou nofoaga. Mo le Iunaite Setete, e tatau ona i ai le ki i le tulaga 115 volt. E tasi lava le ki o le matou lomitusi mo matou i le sese o le seti o le eletise, ae le toe mafai. O se faiga faigofie ina ua matou manatua e siaki lena mea.
    Na matou fa'aogaina le lisi i luga o le lau e fa'aoga ai le moega, ona fa'asolosolo ai lea i le fa'aogaina o le pepa a'oga tuai. O le Ender 3 e le otometi le fa'avasegaina o moega, ae o lo'o aofia ai se masani e fa'agasolo ai le ulu lolomi i vaega eseese o le moega ina ia mafai ai ona e siaki le maualuga iina. Matou te leʻi faʻaaogaina lenei mea. E tutusa lava le faigofie ile fale ole Z-axis, ona tape lea o le lomitusi ma faʻagasolo le ulu lolomi ile lima - o se metotia na ou faʻaaogaina mo le tele o tausaga ma laʻu Maker Select Plus.
    Ole auala pepa ole na'o le fa'aoso solo ole ulu ile fasi pepa lolomi ile pito i luga ole moega lolomi. E te mana'o i le pito o le extruder e na'o le soloina o le pepa e aunoa ma le eliina.
    Manatua: o le moega lolomi e ono faʻafefeteina teisi, e le mafai ai ona maua se tulaga atoatoa i nofoaga uma. e lelei. Na iloa e Dave o le moega o lona Ender 3 na faʻasolosolo teisi i le taimi. Seia oo mai i lena taimi, sa na ona matou faaeteete lava i le mea na tuu ai a matou lomiga i luga o le moega ao tipiina. E masani lava o lona uiga o le fa'atotonugalemu i luga o le ipu fau, lea e faia e le tele o tipi e le mafai. O le fa'apea atu, o le fa'afefe o le moega o se fa'afitauli masani lea i masini lomitusi 3D cartesian. Afai e fa'aauau pea ona i ai ni fa'afitauli, atonu e te mana'o e su'e i totonu o se moega e sui ai po'o se fa'aleleia o le moega tioata e pei ona ou faia i la'u Maker Select Plus.

    Lolomi Muamua
    Ina ia faʻataʻitaʻi le Ender 3, na pikiina e Dave se filament PLA Hatchbox Red. Na ou tipiina se faʻataʻitaʻiga i Cura ma le Ender 3 faʻamatalaga, o lea e tatau ona matou kopiina i le micro SD card ma uta i luga i le lisi lolomi.
    talafou3emw
    E ola!
    O le mea na matou lolomi muamua na o se pa'u ga'o faigofie. Na ou filifilia le siepi lea e siaki ai le sa'o o le fua ole lomitusi.

    Po'o Fufusi Au Fusi?
    I le talanoa ai ma nisi o uo e umia le Ender 3s, o se tasi o mataupu na latou fetaiaʻi i le taimi na amata ai ona latou lolomiina o ni liʻo uiga ese.
    Pe a le lapotopoto li'o, o lo'o i ai le fa'afitauli i le sa'o sa'o i luga ole X ma/po'o Y axes ole lomitusi. I le Ender 3, o lenei ituaiga o faʻafitauli e masani lava ona mafua mai i fusi X poʻo Y axis a le o le matala tele, pe fufusi tele.
    talafou4w7c
    Ina ua ma tuufaatasia ma Dave lana Ender 3, sa ma faaeteete ina ia mautinoa le lagona lelei o le fusi o fusi. O le Y-axis e sau muamua faʻapipiʻi, o lea ia mautinoa e siaki e le o matala le fusi. E tatau ona e faʻapipiʻi le X-axis oe lava, ia mautinoa e mulimuli i faʻatonuga mo le faʻamaua lelei o le fusi. Atonu e mana'omia sina fa'ata'ita'iga ma mea sese, ae o le mea sili e te iloa le mea e te su'eina pe a iai ni fa'afitauli o au lomitusi.

    O le Fa'amasinoga
    O le lomiga muamua na foliga matagofie. E leai se fa'ailoga o fa'afitauli i so'o se to'i. E na'o le tasi le fa'ailoga o le manoa i le pito i luga, ae e le'i sili atu le lelei.
    talafou5p2b
    O pito e lamolemole, e na'o ni nai pa'i talatala laiti, ma o fa'alava ma fa'amatalaga e mafiafia. Mo se lomitusi fa'ato'a fa'apipi'i ae leai se fa'alogo, o nei fa'ai'uga e manaia tele!
    Tasi le leaga na matou matauina i le Ender 3 o le pisa. Fa'alagolago i luga o le mea o lo'o nofo ai, e mafai ona matua leotele le ta'avale stepper a'o lolomi. E le fa'amama se potu, ae mautinoa 'aua le nofo i tafatafa a'o tamo'e, ne'i e fa'avalevalea. O lo'o iai ni pusa fa'amama afi o lo'o avanoa mo lea mea, atonu o le a tatou fa'ata'ita'i mulimuli ane ma va'ai pe fa'apefea ona lelei.

    Upu Mulimuli
    O taunuuga e tautala mo i latou lava. E mafai ona ou faʻamatalaina atili faʻamatalaga, ae e matua leai lava se manaʻoga. Mo se lomitusi i le tau $200 - $250, o le Creality Ender 3 e maua ai ni lolomi mata'utia. Mo so'o se isi fale lomitusi, o le tasi lea e sasa.

    Tulaga lelei:
    E le taugata (i upu lomitusi 3D)
    Lelei lelei lolomi mai le pusa
    Fa'aliga tele le tele
    Lelei lagolago fa'alapotopotoga (tele fono ma vaega e mafai ona e fai ai ni fesili)
    E aofia uma ai meafaigaluega mana'omia i totonu o le pusa

    Le lelei:
    O sina pisapisao
    E umi se taimi e fai ai le fono ma e le o taimi uma e malamalama ai
    Afai e te fiafia e faʻaalu ni nai itula e faʻapipiʻi ai le Ender 3, ma o faʻamatalaga e fetaui ma ou manaʻoga, o le mea lea e faʻatau. Afai e te tu'ufa'atasia le tulaga mata'utia lomitusi ma le lagolago tele a le nu'u e maua, e le mafai lava ona fa'ato'a i le taimi nei. Mo matou iinei i le 3D Printer Power, o le Ender 3 o se faʻatau fautuaina.